Dekorera en takterrass: så här gör du

August 12, 2021 by No Comments

 

Det ser så mysigt ut: en takterrass! Även om du kanske tror att det är sämre än en trädgård, behöver det verkligen inte vara det. Särskilt om du tänker noga på utformningen av din takterrass kan du verkligen göra en bild av det. Och i den här bloggen ger vi dig användbara tips: så här går du tillväga för att designa en takterrass.

Växter är viktiga
När du placerar växter kan du också snart tänka på en trädgård, och inte nödvändigtvis en takterrass. Men vi tycker att växter är väldigt viktiga på en takterrass! Här gör de verkligen ett strålande tillskott till rummet. För där terrassen annars förblir lite tråkig och tom, går du med växter för ett livligt utseende. Och det är precis så du gör det till en plats där du gillar att vara.

Växter är därför viktiga takterrasstillbehör. Och har du lite plats på terrassen? Då är det fortfarande ett alternativ! I så fall, gå till små växter, som du lägger i hörnet, till exempel. Bredvid dörren, eller bredvid trädgårdsmöblerna – eller båda. En annan praktisk idé, om det finns en balkongkant på terrassen: gå efter hängande växter och fäst dem på dem. Ett idealiskt sätt att hantera begränsat utrymme vid inredning av en takterrass.

Vackert: en takterrass med många växter

En trevlig sittgrupp
Vi tycker att växter är viktiga på takterrassen, men en trevlig sittgrupp är kanske ännu viktigare. När allt kommer omkring spenderar du många timmar på terrassen! Då är det bättre att göra det till ett trevligt ställe. Det finns många vackra trädgårdsset som du kan använda som takterrassmöbler.

Tänk på vilken stil du gillar med din takterrass. Söker du moderna takterrassmöbler? Det passar perfekt med en elegant inredning! Men vittrade trä ser också bra ut, till exempel om du föredrar ett lantligt utseende. Valet är ditt!

Belysning på takterrassen
Vad vi inte heller ska hoppa över när vi tänker utforma en takterrass: belysningen. På så sätt kan du också njuta av kvällen, vilket är skönt under varma sommardagar.

När du väljer ljuset, gå helst till en mysig atmosfär. Stränglampor passar till exempel perfekt in i detta: de ger omedelbart en festlig effekt. Och det är så vi gillar att se det på takterrassen!

Dekorera en takterrass: så här gör du

Praktiska tillägg på takterrassen
Slutligen är det en idé att gå till praktiska tillbehör på takterrassen. När det gäller att inreda en liten takterrass kan du behöva göra avvägningar. Men vem vet, kanske passar något annat! Vad tänker vi på? Ett kylskåp eller en grill, till exempel – för att göra det lite lättare för dig när du slappar ute. Då behöver du inte fortsätta gå ner!

Där grunderna som takterrassmöbler verkligen är oumbärliga, är dessa fina tillbehör mer ett valfritt tillägg till utrymmet. Men det gör dem verkligen att tänka på. Ge dig själv den lyxen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *