Dessa hårda krukväxter ger din trädgård färg under de kalla månaderna

August 21, 2021 by No Comments

 

Vintern behöver inte betyda att din trädgård måste se ut som en tråkig, död röra. Lyckligtvis, om du har gräs, kommer det att förbli vackert grönt och vissa buskar har också färg på vintern. När det gäller växter med vackra färgglada blommor är erbjudandet dock gles. Men om du tittar noga hittar du också krukväxter som blommar på vintern och tidig vår!

Erica carnea
Erica carnea är också känd som en vinterskönhet. Denna ljungssort med lila blommor blommar till och med på vintern. Faktum är att den bara blommar på vintern och tidig vår: från januari till april. Heden är cirka trettio centimeter hög. Lägg några av dessa växter tillsammans i en stor kruka för maximal färgeffekt.

 

hellebore
Vi känner också till Helleborus som julros. Under julen ser du blomman regelbundet i blomsterbutiken. Växten blommar inte hela vintern, men börjar ofta blomma i januari. Och med lite tur kan du redan njuta av den rosa blomknoppen i slutet av december. Tyvärr är denna växt ganska ömtålig så du måste ha tur att beundra Helleborus i all sin härlighet. Men om det gör det är det verkligen en syn att se.

bergste
Denna söta växt har slående röda bär. Bergste, eller Gaultheria procumbens, är relaterat till hed och Rhododendron. Du kan också hitta bergste med rosa eller vita bär. Växten fortsätter att blomma fram till våren, så du kan njuta av den länge.

Kahoric
Denna växt har vackra fuchsia-färgade blommor från maj till oktober. Tyvärr blommar växten inte under de kalla månaderna, men den kan förbli utomhus alldeles utmärkt. Hon behåller också sina gröna blad.

prydnadsgräs
Vissa typer av prydnadsgräs, som Stipa tenuissima, är hårda. Den fina strukturen i kulorna gör detta till en mycket elegant växt. Du brukar se växten i gränserna, men den kommer också till sin rätt i en stor kruka. Placera henne helst på en solig plats. Fin detalj: i ett vindpust vågar växten fint.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *